בניית תוכנית עסקית

תכנית עסקית הינה השלד של כל עסק. מטרתה להגדיר על ידי שלבים ברורים את מהות העסק, מטרותיו, דרכי השיווק, המכירה, היעדים שאותם נרצה להשיג, אופן המימון של העסק ולא פחות חשוב – בניית תחזיות. התכנית משקפת באופן ברור את ההיתכנות של העסק לאורך זמן ומכתיבה סט פעולות שיש לבצע על מנת לצאת לדרך באופן מסודר וסיסטמתי יותר.
לתכנית העסקית יש בעיקרון שני ייעודים מרכזיים:
1. להקנות ליזם דרכי פעולה ברורים להקמת העסק שלו. על ידי כתיבה של תכנית עסקית יוכל היזם להגיע למטרותיו באופן ברור יותר, ודרך אבני דרך אשר יתוו את חיי העסק. בכל שלב ושלב בחיי העסק יוכל כך היזם לחזור לתוכנית, ולבדוק האם עמד ביעדים שהעמיד לעצמו או שמא יש לשנות משהו באמצע הדרך.
2. התכנית יכולה להיות מיועדת לכל גורם מממן אשר יבחן אותה ויחליט האם להשקיע בעסק. גוף מממן יכול להיות בנק למשל לצורך קבלת הלוואה, גוף פיננסי כזה או אחר (קרן השקעות), קרן הון סיכון (השקעה בסטארטאפים בעיקר טכנולוגיים), או אדם פרטי שרוצה להשקיע בעסק שלכם. חשוב להבהיר שלשם השגת מטרה זו יש להגדיר במפורש למה אנו מצפים מאותו גורם פיננסי, לפרוט את דרישותינו ולהיות ערוכים לכל תהייה או חוסר ודאות.
חשוב להבהיר – ללא תכנית עסקית אופרטיבית ומלאה – העסק לא ישרוד לאורך זמן, ולכן חשוב ביותר לא לדלג על שלבים למרות הקושי להשיג את המידע הנדרש.
אלון בוסו
התכנית העסקית מורכבת בעיקר מהפרקים הללו: תקציר מנהלים (אשר בד"כ מתאר בתמציתיות את מטרת העסק, הצורך, החזון והמטרות), דרכי מכירה ושיווק, סקירת שוק מקיפה וכוללת, דרכי פעולה, משאבים נדרשים, בנייה של תכנית פיננסית מקיפה, ובניית תכנית עבודה אופרטיבית. התכנית צריכה להיות כתובה, ומחשבה רבה צריכה להיות מושקעת בה. תכנית סכמטית הינה התחלה טובה, אך עיקר המאמץ יהיה בלעבות את כל הפרקים הנדרשים על מנת שהתכנית תהיה מלאה ומושלמת.
בניה של תכנית עסקית יכולה גם לקחת חודשים, אך אל ייאוש – בכל שלב נדרשת השקעת מחשבה רבה וניכרת.
בתהליך הליווי העסקי אלמד אתכם לבנות תכנית עסקית אשר כוללת את כל הפרמטרים. נתמקד יחד בחזון של העסק, ובכל שלב בפיתוח התכנית העסקית נחזור אל החזון אשר למטרתו קם העסק. יחד נבחן האם הדרך תואמת את מה שהגדרנו בתכנית העסקית או שמא יש לשנות את קווי המתאר של התכנית.
תזכרו: כל תכנית היא בסיס לשינוי. אך ללא תכנית, לא נוכל לשנות.

לקוחות

מספרים