סיוע בהתמקדות בצורך

כל עסק קם מצורך כלשהוא. ממציאים איזשהוא מוצר שבא לענות על צורך, או שמשכללים מוצר קיים ובכך פונים לקהל יעד חדש. אם אין צורך, יש אפשרות ליצור את הצורך ובכך לגרום לביקוש למוצר. ייתכנו גם מצבים שיש למוצר / שרות כבר פיתרון קיים, אך העסק שלנו / המוצר או השרות נותן פיתרון ייחודי שאין למתחרים ובכך אנו מבססים יתרון יחסי.
הגדרת הצורך הינה קריטית לצורך קבלת ההחלטה בין אם לצאת ליזמות או לא. במידה והצורך לא קיים, ונצטרך ליצור אותו נצטרך לעבוד קשה יותר על מנת שהעסק יצליח. במקרה שהצורך קיים אך לא קיים פיתרון או שהמצאנו את הפיתרון, נוכל לרשום פטנט ובכך נוכל להיות מוגנים מהעתקה של המוצר שלנו בידי גורם אחר.
את הצורך יש לאפיין בכמה רמות:
  • רמת המוצר – נגדיר את מה המוצר / שרות משרת ואיזה פיתרון ספציפי הוא נותן במידה ויש לנו פיתרון לצורך ממשי וייחודי.
  • רמת השוק – למרות שיש צורך – האם השוק יכול להסתדר בלעדי המוצר / שרות או שיש צורך בליצור סוג של "חינוך שוק".
  • רמת התחרות – במידה ויש כבר פיתרון לצורך – במה המוצר / שרות שלנו טוב יותר? מהו הערך המוסף אותו אנחנו מביאים לידי הצרכן שיקנה לנו יתרון על פני המתחרים?
  • רמת העלות / תועלת – האם ביחס לעלויות של המוצר / שרות, נוכל להפיק מספיק רווחים לאורך זמן ממכירת המוצר / שרות?
  • השתכללות המוצר – האם יהיה צורך ביצירת גרסה נוספת / שרות נוסף לאחר שהשוק הכיר את המוצר / שרות שלנו ועל מנת לשמור על יתרון יחסי נצטרך ליצור גרסה חדשה של המוצר?
  • הגנה על הצורך – במידה והמוצר / שרות ייחודי ועונה על צורך ספציפי שיש לו היתכנות וקיימות, כיצד נגן על המוצר / שרות על מנת שלא יעתיקו אותו?
על כל זאת ועוד נתמקד בשלבים הראשונים של תהליך הייעוץ והליווי. נגדיר מהו הצורך? נענה על השאלה הזו בהתייחס לפרמטרים לעיל, ונשאל את עצמנו בעיקר: האם הצורך במוצר / שרות והפיתרון שאנו מייצרים בהכרח שווה את הקמת העסק? במידה ותשובתנו תהיה חיובית, נערוך סקר שוק מקיף אשר יבחן את ההיתכנות של העסק להפיק רווחים מהמיזם שלנו ונבנה תכנית אשר תענה על השאלות שעלולות לצוץ במהלך הדרך.

לקוחות

מספרים